6 redenen waarom een loopband ideaal is

Waarom zou ik binnen op een loopband lopen terwijl ik ook buiten kan lopen? Deze vraag horen wij regelmatig voorbijkomen. Daarom geven wij je zes redenen waarom een loopband in huis altijd een goed idee is!

Reden 1: Controle over je tempo

Als je buiten hardloopt is weet je vaak niet hoe hard je loopt. Ook is het lastig om een continu tempo vast te houden; je moet toch rekening houden met het verkeer om je heen of bijvoorbeeld stoppen voor een stoplicht. Met een loopband wordt dit aanzienlijk makkelijker! Je kan precies instellen welk tempo je wilt lopen en vervolgens dit tempo ook echt vasthouden.

Reden 2: Trainen in je eigen omgeving

Met een loopband in huis, wandel of hardloop je altijd in een vertrouwde omgeving: je huis! Een fijne uitkomst als je in een onrustige wijk woont en bijvoorbeeld liever niet ’s avonds over straat gaat. Met een loopband in huis kan je natuurlijk ook nog combineren met andere activiteiten zoals het kijken van een serie op televisie of een video op YouTube!

Reden 3: Geen last van regen

Een andere situatie waarin een loopband goed van pas kan komen, is als het buiten regent of koud is. Binnen ben je droog en is de temperatuur altijd geschikt om je actief in te spannen. Je kan dus elk moment van de dag besluiten om een stukje hard te lopen!

Stiekem al benieuwd welke loopband het beste bij jou past? Vul dan onze keuzehulp in. Nog niet overtuigd? Lees dan verder onder de keuzehulp.

Loopband keuzehulp

Heb je inmiddels een beeld kunnen vormen van de verschillende loopbanden die er zijn en weet je in grote lijnen naar wat voor een loopband jij op zoek bent? Ook dan is het nog lastig om te bepalen wat de beste loopband voor jou is. De keuze is enorm, waardoor je al snel het overzicht verliest. Om je te helpen hebben wij een keuzehulp ontwikkeld. Op basis van een aantal vragen ontdek je eenvoudig en snel welke loopbanden voldoen aan jouw wensen en past bij jouw budget. Zo weet je zeker dat een loopband koopt waar je blij mee bent!

Conclusie

Reden 4: Minder belastend en minder kans op blessure

Naast voorgenoemde voordelen van een loopband, is lopen op een loopband ook nog eens minder belastend is voor je spieren en gewrichten. De ondergrond is namelijk altijd vlak en zacht, vergeleken met een normaal wegdek of een bospad. Op de weg heb je te maken met stoepranden en putdeksels en in het bos met takken, uitstekende boomwortels en bijvoorbeeld dennenappels of omgewaaide bomen. Dit vergroot ook de kans op blessures. Met een loopband heb je hier gelukkig geen last van. En mocht je toch een blessure opdoen op de loopband? Dan kan je direct stoppen. Als je buiten loopt en nog een paar kilometer van je huis verwijderd bent, gaat dit niet zo makkelijk. Dan moet je immers nog een stuk teruglopen mét een blessure.

Reden 5: Intervaltraining wordt een stuk makkelijker

Met de meeste loopbanden heb je de beschikking over een intervaltraining. Ideaal, want om buiten een intervaltraining te lopen moet je eigenlijk continu op je stopwatch kijken. De loopband neemt dit werk van je over.

Reden 6: Verschillende trainingsprogramma’s

Als je een goede loopband koop, heb je in veel gevallen de beschikking over allerlei trainingsprogramma’s. Afhankelijk van je doel kies je het programma wat het beste bij jouw behoeftes aansluit en de loopband doet de rest.

Loopband kopen?

Al overtuigd van de vele voordelen van een loopband, maar weet je nog niet welke het meest geschikt is voor jou? Of ben je de weg kwijt in het grote assortiment aan loopbanden? Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij een loopband keuzehulp ontwikkeld. Waarschijnlijk ben je ‘m al tegengekomen toen je door deze website scrolde. Vul de keuzehulp in en ontdek welke loopband het beste bij jou past!