Goedkope loopband

Wie denkt dat een loopband altijd een dure aankoop is, die heeft het mis. Net als bij andere fitnessapparatuur, huishoudelijke apparaten en elektronica heb je ook bij loopbanden de keuze uit verschillende merken, soorten en modellen. De loopbanden zijn ingedeeld in verschillende prijsklassen, waardoor er voor (bijna) ieder budget wel een passend model te vinden is. Wil je echt zo min mogelijk uitgeven, dan kom je uit bij een loopband zonder motor. De band loopt hier niet vanzelf, deze moet je in beweging brengen door te ‘duwen’ met je voeten. Veel mensen omschrijven het lopen op een loopband zonder motor als een soort klimmen. Om te wandelen kan dit prima zijn, maar als je graag wilt hardlopen dan is het aan te raden om een model met motor te kiezen. En goed nieuws, ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Je vraagt je misschien af of een goedkope loopband altijd van mindere kwaliteit is, en of het wellicht een beter idee is om door te sparen voor een duurder model. De prijs hangt deels samen met de kwaliteit van de loopband, maar dit is zeker niet het enige verschil tussen een goedkope loopband en een duurder model. Het grootste verschil zie je vaak als je de functionaliteiten van de modellen met elkaar gaat vergelijken. Een goedkope loopband heeft alleen de standaardfuncties, in tegenstelling tot duurdere modellen die zijn uitgerust met fijne extra’s. Afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeur kan een goedkope loopband met standaardfuncties een prima keuze zijn. De extra’s van een duurdere loopband zijn vaak niet noodzakelijk, maar kunnen het lopen wel een stuk comfortabeler maken. Twijfel je nog of een goedkope loopband bij je past? Wij helpen je graag bij het maken van een keuze! Met onze tips weet je precies waar je op moet letten als je een loopband gaat kopen. Zo weet je zeker dat je een product koopt dat voldoet aan je wensen, en dat je later geen spijt krijgt van je aankoop.

Loopband keuzehulp

Ben je van plan om een loopband aan te schaffen? Dan is het je vast niet ontgaan dat je de keuze hebt uit een groot aanbod. Loopbanden zijn er in allerlei soorten en maten, en met veel verschillende functionaliteiten. Aan de ene kant is dit natuurlijk fijn, maar het maakt het wel lastig om te bepalen welk model voor jou de beste keuze is. Wij begrijpen dit en maken het graag makkelijker. Met onze keuzehulp ontdek je snel een eenvoudig wat voor een soort loopband past bij jouw persoonlijke voorkeur én budget.

Top 4 goedkope loopbanden

Dat een loopband goedkoop is, hoeft absoluut niet te betekenen dat deze van slechte kwaliteit is. De lagere prijs is vaak een teken dat de loopband naast de basisfunctionaliteiten niet veel extra’s heeft. Ook zegt het iets over de degelijkheid van het frame en de constructie, en daarmee de intensiteit waarmee de loopband belast kan worden. Zoek je een loopband die je vaak, veel en met verschillende personen kunt gebruiken, dan is het beter om een wat duurder model te kopen. Is dit niet het geval, dan kun je prima uit de voeten met een goedkope loopband. Kies je één van de modellen uit onze top 4 goedkope loopbanden, dan kun je rekenen op een goede prijs-kwaliteit verhouding.

1

2

3

4

Goedkope loopband kopen – waar moet je op letten?

  1. Heeft de loopband een elektrische motor? Als je voor het allergoedkoopste model gaat, houd er dan rekening mee dat dit misschien een loopband zonder motor is. De band gaat in dit geval niet vanzelf draaien, maar moet door jou zelf in beweging gebracht worden. Veel mensen vinden dit tijdens het wandelen acceptabel, maar bij lopen op hogere snelheden wordt dit niet als prettig ervaren.
  2. Kan de loopband voldoende belast worden? Loopbanden – en dan met name de goedkopere modellen – hebben vaak een maximale belasting. Met belasting doelen we enerzijds op het maximale lichaamsgewicht waarmee de loopband belast kan worden. Anderzijds gaat de belasting ook over de intensiteit waarmee de loopband gebruikt kan worden. Er is een verschil tussen loopbanden die geschikt zijn om af en toe, regelmatig of vaak te gebruiken.
  3. Is het loopoppervlak groot genoeg? Een goedkope loopband heeft vaak een kleiner loopoppervlak dan de duurdere modellen. Als je veel gaat rennen op hoge snelheid, dan is dit een belangrijk punt om mee te nemen in je overweging. Als je hard rent en het loopoppervlak is eigenlijk te klein, dan is de kans groot dat je naast de loopband stapt en valt. Het is raadzaam om voor hoge snelheden te kiezen voor een groter model.
  4. Beschikt de loopband over de gewenste functionaliteiten? We hebben al eerder genoemd dat een goedkope loopband in de meeste gevallen alleen beschikt over basisfunctionaliteiten en weinig extra’s. Heb je voorkeur voor een bepaalde functie – bijvoorbeeld een hellingshoek die je elektrisch kunt instellen of de mogelijkheid om je smartphone te koppelen – dan moet je hier goed op letten bij het kiezen van de loopband.
  5. Wat is de garantietermijn? Hoewel de prijs niet altijd iets zegt over de kwaliteit van de loopband, is het toch handig om even te checken wat de garantietermijn is. Mocht de loopband na korte tijd kapot gaan en je heb geen garantie (meer), dan kun je voor hoge reparatiekosten komen te staan. Dan is de goedkope loopband ineens niet meer zo goedkoop…

 

Wil je zeker zijn van een goede koop? Kies dan voor een loopband uit ons assortiment!