Inklapbare loopband kopen

Als je een loopband voor thuis zoekt, dan is de kans vrij groot dat je uitkomt bij een inklapbare loopband. Met name wanneer je weinig ruimte hebt, is een inklapbare loopband de beste keuze. In tegenstelling tot een vaste loopband neemt een inklapbare loopband bijna geen ruimte in beslag wanneer deze niet wordt gebruikt. Vaak zitten er ook nog wieltjes onder de inklapbare loopband waardoor je deze eenvoudig kunt opbergen op een plek waar de loopband niet in de weg staat. Houd er wel rekening mee dat dit vooral handig is als je de loopband niet elke dag gaat gebruiken. Ben je heel erg fanatiek en verwacht je de loopband dagelijks te gaan gebruiken? In dat geval is de kans groot dat je de loopband niet vaak zal inklappen, omdat je deze de volgende dag toch weer gaat gebruiken. Misschien is het dan beter om voor een ander soort loopband te kiezen. Twijfel je nog welk model het beste bij je past? Wij helpen je graag bij het maken van een keuze!

Veel mensen denken dat een inklapbare loopband minder stevig is dan een ‘normale’ loopband en kunnen hierdoor geneigd zijn om niet voor een inklapbaar model te kiezen, terwijl dit misschien wel hun voorkeur zou hebben. Met name mensen die intensief gebruik willen maken van een loopband kiezen minder snel voor een inklapbaar model omdat ze bang zijn dat de loopband niet genoeg stevigheid biedt. Vroeger was dit inderdaad ook vaak het geval, maar tegenwoordig zijn er ook loopbanden die inklapbaar én stevig zijn. De technieken worden steeds verder ontwikkeld en inmiddels is er een ruim assortiment aan inklapbare loopbanden verkrijgbaar. Aan de ene kant is het natuurlijk fijn, dat er zoveel verschillende modellen zijn waar je uit kunt kiezen, maar dit maakt het tegelijkertijd ook erg lastig om te bepalen welke loopband voor jou de beste keuze is. Als je eenmaal weet dat een loopband zoekt die je kun inklappen dan ben je al een heel eind, maar de keuze is dan zeker nog niet gemaakt. Er zijn nog tal van andere kenmerken en functionaliteiten waar je uit kunt kiezen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te bepalen welke inklapbare loopband voor jou de beste keuze is.

Loopband keuzehulp

Zie je door de bomen het bos niet meer of heb je simpelweg geen enkel idee wat voor soort loopband aansluit bij jouw wensen? Begrijpelijk, er zijn ook zoveel modellen waar je uit kunt kiezen. Loopbanden zijn er in allerlei formaten, soorten, prijsklassen en met veel verschillende functionaliteiten. Wil je weten welke loopband het beste past bij jouw persoonlijke voorkeuren? Met onze keuzehulp kom je er snel en eenvoudig achter welke loopband past bij jouw wensen én budget.

Top 4 inklapbare loopbanden

Als je voor het eerst een loopband gaat kopen weet je misschien niet precies naar wat voor een functionaliteiten je op zoek bent. Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal geen specifieke voorkeuren hebt, en dat je simpelweg op zoek bent naar een loopband met een goede prijs-kwaliteit verhouding. In beide gevallen kun je een kijkje nemen tussen onze top 4 inklapbare loopbanden. We hebben alle modellen beoordeeld op verschillende criteria en op basis daarvan een selectie samengesteld. Kies je één van deze modellen, dan weet je zeker dat je een goede loopband in huis haalt.

1

2

3

4

Inklapbare loopband kopen – waar moet je op letten?

Als je een loopband gaat kopen zijn er verschillende dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden. Ben je hier niet van op de hoogte, dan loop je het risico dat je een loopband kiest die niet voldoet aan je verwachtingen. Om dit te voorkomen hebben wij de punten waar je op moet letten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je de juiste loopband kiest!

  1. Heeft de loopband een softdrop systeem? – Niet alle inklapbare loopbanden maken gebruik van dezelfde techniek voor het in- en uitklappen. De ene loopband moet je voorzichtig met de hand uitklappen, terwijl sommige andere modellen beschikken over een softdrop systeem. Dit softdrop systeem zorgt ervoor dat het loopoppervlak rustig naar beneden zakt, zonder dat je hier zelf bij hoeft te ondersteunen. Vooral voor mensen die snel rugklachten hebben is dit een fijne functionaliteit.
  2. Beschikt de loopband over transportwieltjes? – Als je de loopband niet alleen wilt inklappen na gebruik maar ook verplaatsen, dan is het belangrijk dat de loopband is uitgerust met transportwieltjes. Een loopband is over het algemeen best wel zwaar, dus zonder transportwieltjes is het een stuk lastiger om deze te verplaatsen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de lichtste loopband, maar houdt er wel rekening mee dat dit het loopcomfort niet ten goede komt. Om voldoende stevigheid en comfort tijdens het lopen te kunnen bieden moet een loopband een redelijk gewicht hebben.
  3. Hoe zwaar is de loopband? – Om verschillende redenen is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de loopband. Enerzijds omdat dit bepaalt hoeveel kracht het kost om de loopband in te klappen en te verplaatsen, anderzijds omdat dit van grote invloed is op het comfort tijdens het lopen. Of je beter een lichte of zwaardere loopband kunt kiezen is afhankelijk van wat je het belangrijkste vindt – makkelijk te verplaatsen of optimaal loopcomfort. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een middenweg.
  4. Hoe intensief kan de loopband gebruikt worden? – Dat een inklapbare loopband niet geschikt is voor intensief gebruik, is niet waar. Net als bij de andere soorten loopbanden heb je de keuze uit verschillende modellen, die onder andere van elkaar verschillen in de intensiteit waarmee ze gebruikt kunnen worden. Over het algemeen hangt dit nauw samen met het gewicht van de loopband. Een zwaardere loopband kan meestal intensiever en vaker gebruikt worden dan een lichtere variant.
  5. Over welke functionaliteiten beschikt de loopband? – Tegenwoordig worden loopbanden steeds vaker uitgerust met allemaal extra’s en luxes. Denk hierbij aan het elektronisch instellen van de hellingshoek, een ruime keuze aan trainingsprogramma’s, de mogelijkheid om je smartphone of tablet te verbinden, een televisiescherm, ingebouwde WiFi, speakers en nog veel meer. Heb je voorkeur voor een bepaalde functie, dan moet je hier goed op letten bij het kiezen van de loopband.