Loopband zonder motor kopen

Ga je een loopband kopen, maar weet je nog niet voor welk soort je wilt gaan? Eén van de opties is een loopband zonder motor, ook wel mechanische loopband genoemd. Zoals de omschrijving al doet vermoeden wordt deze loopband geleverd zonder motor – deze heeft dus geen stekker en maakt geen gebruik van stroom. De meningen over dit soort loopbanden zijn nogal verdeeld. De een vindt het een prima apparaat om thuis aan de nodige lichaamsbeweging te komen, de ander gaat liever voor een ander soort loopband. Net als bij andere soorten loopbanden zijn er ook voor- en nadelen van een loopband zonder motor. Afhankelijk van je voorkeuren en wensen kan het een prima keuze zijn, of juist een hele slechte keuze. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we alle informatie over mechanische loopbanden voor je verzameld! Zo weet je zeker dat je een loopband aanschaft die voldoet aan je verwachtingen.

Om je een globaal beeld te geven van wat een mechanische loopband allemaal kan, vatten we de kenmerken voor je samen. Allereerst heeft een mechanische loopband dus geen stekker. Dit kan een voordeel zijn, bijvoorbeeld als je de loopband op een plek wilt zetten waar geen stopcontact zit. Ook is het fijn voor je portemonnee, de loopband levert namelijk geen extra stroomkosten op. Sowieso is je portemonnee blij wanneer je kiest voor een mechanische loopband, deze zijn namelijk een stuk goedkoper in aanschaf dan elektrische loopbanden. Waarom zou je dan überhaupt nog twijfelen om een loopband zonder motor te kiezen? Een logische gedachte, maar de lagere prijs komt natuurlijk ook ergens vandaan. Een mechanische loopband beschikt namelijk niet over extra functionaliteiten (zoals een scherm, instelbare programma’s, speakers, automatische helling), aangezien deze stroom nodig hebben. Daarnaast is het algemeen bekend dat een loopband zonder motor niet prettig is wanneer je wilt hardlopen. Om te wandelen is het een prima keuze, maar wanneer je wilt joggen of rennen laat het loopcomfort te wensen over.

Tot zover een korte uitleg van wat een mechanische loopband wel en niet kan. Heb je behoefte aan meer toelichting en wil je tot in detail weten wat de voor- en nadelen van een loopband zonder motor zijn? Onderaan deze pagina vind je een uitgebreide omschrijving van alle kenmerken van een mechanische loopband.

Loopband keuzehulp

Heb je inmiddels een beeld kunnen vormen van de verschillende loopbanden die er zijn en weet je in grote lijnen naar wat voor een loopband jij op zoek bent? Ook dan is het nog lastig om te bepalen wat de beste loopband voor jou is. De keuze is enorm, waardoor je al snel het overzicht verliest. Om je te helpen hebben wij een keuzehulp ontwikkeld. Op basis van een aantal vragen ontdek je eenvoudig en snel welke loopbanden voldoen aan jouw wensen en past bij jouw budget. Zo weet je zeker dat een loopband koopt waar je blij mee bent!

Mechanische loopband kopen – waar moet je op letten?

Wil je een mechanische loopband kopen? Zorg dat je op de hoogte bent van de voor- en nadelen, een loopband zonder motor is namelijk lang niet altijd de beste keuze. We hebben de kenmerken van een mechanische loopband al kort genoemd, maar gaan er graag nog wat dieper op in zodat je precies weet wat je kunt verwachten en niet voor verrassingen komt te staan.

  1. Voordeel: goedkoop Als je niet zo’n groot budget hebt, maar wel graag een loopband wilt aanschaffen dan is een loopband zonder motor een goede optie. De loopbanden met de laagste aanschafprijs vind je namelijk in deze categorie. Wel even goed opletten welke je kiest, want net als de andere soorten loopbanden heb je mechanische loopbanden in verschillende prijsklassen. Een bijkomend voordeel op financieel gebied is het feit dat een loopband zonder motor geen stroom verbruikt.
  2. Voordeel: overal te plaatsen – Een loopband zonder motor – en dus zonder stekker – kun je overal neerzetten, je hebt namelijk geen stopcontact in de buurt nodig. Als je de loopband op een plek wilt zetten waar een stopcontact zit dan is dit niet per se een voordeel, tenzij je liever geen kabel in het zicht hebt liggen. Heb je geen stopcontact in de buurt dan kun je dit vaak nog wel oplossen met een stekkerdoos of verlengsnoer, maar dit is niet de meest praktische en mooie oplossing. In plaats daarvan kun je wellicht beter kiezen voor mechanische loopband zonder stekker.
  3. Nadeel: minder loopcomfort – Loopbanden zonder motor staan erom bekend dat deze minder comfortabel lopen, en dan met name bij het hardlopen op hogere snelheden. Het (hard)lopen op een mechanische loopband kan meer voelen als een soort klimmen, dan echt lopen of wandelen. Waar de band van een loopband met motor vanzelf loopt moet je deze bij een mechanisch exemplaar zelf ‘aanduwen’ met je voeten. Dit geeft een hele andere beleving en maakt de meeste loopbanden zonder motor niet geschikt voor hogere snelheden (sprinten). Vooral de goedkope modellen zijn hiervoor sterk af te raden.
  4. Nadeel: weinig extra’s – Mechanische loopbanden zijn vrijwel altijd erg basic. Geen extra’s en technische snufjes; gewoon een band waar je op kunt lopen. Vind je het belangrijk om programma’s te kunnen kiezen of automatisch de helling in te kunnen stellen? In dat geval kun je beter voor een loopband met motor kiezen. Ook als je veel waarde hecht aan ‘luxe’ functionaliteiten (zoals ingebouwde speakers, bluetooth, WiFi, ventilator en/of een scherm met touchscreen) kun je het assortiment mechanische loopbanden overslaan in je zoektocht.
  5. Nadeel: beperkte keuze – Tot slot is de keuze behoorlijk beperkt als je voorkeur uitgaat naar een loopband zonder motor. Dit hoeft natuurlijk niet per se een nadeel te zijn. Het kan zelfs een voordeel zijn, want het maakt het kiezen een stuk makkelijker. Ben je echter op zoek naar een model met bepaalde functies of eigenschappen, dan kan de beperkte keuze nadelig uitpakken.