Professionele loopband kopen

Een professionele loopband biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaard model loopband voor thuisgebruik. Een groot verschil is de intensiviteit waarmee de loopband gebruikt kan worden. Een professionele loopband is ontwikkeld om vaak, veel en intensief te gebruiken. Dit in tegenstelling tot een loopband voor thuisgebruik. Zou je ervoor kiezen om een standaard loopband te kopen terwijl deze intensief gebruikt gaat worden door meerdere personen, dan zal je merken dat de loopband snel slijt en een korte levensduur heeft. Met een beetje pech gaat de loopband net buiten de garantietermijn kapot en kom je voor hoge reparatiekosten te staan. In het ergste geval is de loopband niet meer te repareren en moet je zelfs een nieuwe aanschaffen. Kies je daarentegen voor een professionele loopband, dan voorkom je deze problemen. We vertellen er graag meer over!

Dankzij het stevige frame, de degelijkheid van de band en de sterke motor kan een professionele loopband zeer intensief gebruikt worden. Dit maakt een professionele loopband erg geschikt voor plekken en gelegenheden waar meerdere mensen gebruik maken van de loopband. Denk hierbij aan een sportschool, fysiotherapeut of de fitnessruimte in een hotel. De kans dat je hier een standaard loopband aantreft is zeer klein. En dit is niet voor niets; deze zijn simpelweg niet geschikt voor intensief gebruik. Daarnaast hebben standaard loopbanden vaak een maximale belasting, uitgedrukt in lichaamsgewicht. Voor een sportschool of andere plek waar een loopband vrij gebruikt kan worden is dit niet wenselijk, omdat de kans dan bestaat dat iemand de toegang tot de loopband geweigerd moet worden. Voor sportscholen en gelijksoortige plekken is er dus eigenlijk geen andere optie dan een professionele loopband. Zoek je een loopband voor thuis, dan kan een standaard loopband ook best een prima optie zijn. Maar, afhankelijk van je wensen, voorkeuren en de intensiviteit waarmee de loopband gebruikt zal worden, past een professionele loopband misschien beter bij je. Weet je nog niet wat voor een soort loopband je het beste kunt kopen? Wij helpen je graag bij het maken van een beslissing. Doe de keuzehulp en gebruik onze informatie over professionele loopbanden om te bepalen welke loopband voldoet aan jouw wensen.

Loopband keuzehulp

Overweeg je om een professionele loopband te kopen maar weet je nog precies welk soort voldoet aan jouw wensen? Met onze loopband keuzehulp ontdek je snel en eenvoudig welke modellen het beste bij je passen. Op basis van een aantal vragen analyseren we je voorkeuren en stellen we een selectie loopbanden samen die hierbij aansluiten. Zo weet je zeker dat je een professionele loopband koopt waar je ook echt blij mee bent!

De beste professionele loopbanden

Wil je een professionele loopband kopen? Goede keuze! Je zal hier veel en lang plezier van hebben zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kwaliteit. Daarnaast hebben professionele loopbanden een ruime keuze aan trainingen en programma’s en beschikken ze vaak over leuke en handige extra functionaliteiten. Net als bij de standaard loopbanden heb je bij professionele loopbanden ook de keuze uit een uitgebreid assortiment. Dit is natuurlijk fijn, maar het kan hierdoor wel lastig worden om te bepalen welk model je het beste kunt kiezen. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we een top 4 professionele loopbanden samengesteld. Op basis van verschillende criteria, waaronder de prijs-kwaliteit verhouding, hebben we de beste professionele loopbanden geselecteerd. Kies je één van deze modellen, dan weet je zeker dat je een goede loopband aanschaft.

1

2

3

4

De voordelen van een professionele loopband

Voor een professionele loopband betaal je meer, maar dit is ook niet voor niets. Een professioneel model biedt verschillende belangrijke voordelen in vergelijking met de standaard loopbanden. Tot nu toe hebben we het voornamelijk over één voordeel gehad – de intensiviteit waarmee een professionele loopband gebruikt kan worden – maar is dit is zeker niet het enige voordeel. Benieuwd naar de redenen waarom je voor een professionele loopband zou willen kiezen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Met deze informatie bepaal je eenvoudig of een professionele loopband voor jou de beste keuze is!

  1. Intensief te gebruiken door meerdere personen – Dat een professionele loopband intensief te gebruiken is, dat zal inmiddels duidelijk zijn. Naast sportscholen en andere openbare gelegenheden waar veel gebruik wordt gemaakt van een loopband, is dit in sommige gevallen ook relevant voor thuisgebruikers. Een standaard loopband is gemaakt om een aantal keer per week te gebruiken, door maximaal 1 of 2 personen. Zoek je een loopband die door meer personen en/of vaker en langer gebruikt kan worden, dan is het raadzaam om te kiezen voor een professionele loopband. Deze kan zonder problemen een aantal uur per dag gebruikt worden, 365 dagen per jaar.
  2. Meer comfort door goede demping en een groot loopoppervlak – Een professionele loopband is in vergelijking tot een standaard loopband zeer comfortabel in gebruik. Naast het feit dat deze modellen stevig gebouwd zijn, zijn ze ook voorzien van een goede demping. Dit vermindert de belasting voor je gewrichten aanzienlijk. Daarnaast hebben professionele loopbanden over het algemeen een groot loopoppervlak. Vooral tijdens het lopen op hogere snelheden is dit erg fijn. Bij een standaard loopband – met een kleiner loopoppervlak – bestaat de kans dat je je voet naast het loopoppervlak zet en uit balans raakt of valt. Bij een professionele loopband met een groot loopoppervlak is de kans dat dit gebeurt minimaal. Dit maakt een professionele loopband comfortabeler én veiliger!
  3. Veel programma’s en trainingen – Er zijn een aantal standaard functies waar vrijwel elke loopband over beschikt, waaronder het instellen van de snelheid en vanaf de iets duurdere modellen ook het instellen van een hellingshoek. De mogelijkheid om programma’s en trainingen in te stellen is daarentegen niet standaard. De opties hiervoor kunnen behoorlijk variëren. Waar de ene loopband een beperkt aantal intervaltrainingen biedt, kun je bij een ander model kiezen uit een heel scala aan trainingen. Vaak hangt dit nauw samen met de prijs van de loopband. Kies je een goedkoop model, dan zijn er geen of enkele programma’s beschikbaar. Koop je in plaats daarvan een professionele loopband, dan heb je keuze uit veel verschillende programma’s. Zo weet je zeker dat er altijd een training tussen zit die past bij jouw niveau en wensen. Het is een goede stimulans om te werken aan je doelen en je niveau te verbeteren.
  4. Hoge maximale belasting en weinig vibratie dankzij de stevige constructie – Doordat een professionele loopband over een uitzonderlijk stevig frame en onderstel beschikt, kan deze met veel meer gewicht belast worden dan een reguliere loopband voor thuisgebruik. Daarnaast zorgt de degelijke constructie ervoor dat de loopband zwaarder is en logischerwijs dus ook steviger staat. Hierdoor ervaar je tijdens het lopen minimale vibraties, ook als je op hoge snelheid loopt. Dit zorgt voor meer comfort tijdens het lopen en als je de loopband voor thuis koopt hoef je je ook geen zorgen te maken over geluidsoverlast.
  5. Veel extra’s – Professionele loopbanden zijn uitgerust met veel extra’s en als je een recent uitgebracht model kiest beschikken ze vaak ook over de nieuwste functies. Aan wat voor een extra’s je moet denken? Hartslagmeters en een overzicht van calorieverbruik, de mogelijkheid om je smartphone of tablet draadloos te verbinden, een tablethouder, speakers, ingebouwde WiFi, bediening via een app, software om je prestaties te analyseren en wie weet wat de volgende innovatie zal zijn!