• Veelzijdig fitnessapparaat
  • Trainen wanneer het jou uitkomt
  • Maak gebruik van onze keuzehulp

Hulp bij het kopen van een loopband

Loopband kopen? Zorg dat je je vooraf verdiept in de verschillende opties, loopbanden zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het is aan te raden om de verschillende eigenschappen van een loopband te bekijken, en na te gaan wat je belangrijk vindt. Wat iemand anders een goede loopband vindt, hoeft voor jou niet direct de beste keuze te zijn. Op het eerste oog lijken ze misschien op elkaar, maar er zit echt veel verschil tussen de ene loopband en de andere. Het kan behoorlijk lastig zijn om te kiezen tussen het ruime assortiment loopbanden. De grote hoeveelheid informatie kan ervoor zorgen dat je het overzicht kwijtraakt. Wij maken het graag makkelijker! Om je te helpen bij het kiezen van de beste loopband hebben we alle nodige informatie voor je verzameld.

Welke loopband je het beste kunt kiezen, dat is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Allereerst is het belangrijk om na te gaan waar je de loopband voor wilt gebruiken. Ga je vooral wandelen en rustig joggen of zoek je een hardloopband waarmee je ook op hoge snelheid kunt rennen? En dat is het niet het enige waar je over na moet denken. Ook je budget en de ruimte waar je de loopband neer gaat zetten zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Zoek je een loopband voor een kleinere ruimte in huis, dan kom je vaak bij een ander model uit dan wanneer ruimte geen rol speelt. Zo zijn er nog tal van andere factoren die bepalen welke loopband het beste bij jou past. Benieuwd welke loopbanden voldoen aan jouw wensen? Je komt er snel achter met onze keuzehulp!

Loopband keuzehulp

Heb je besloten om een loopband te kopen? Laat je niet zomaar beïnvloeden door online aanbiedingen of aanbevelingen van een verkoper in de winkel, maar ga voor een loopband die perfect past bij jouw wensen en ook nog eens aansluit op je budget. We hebben een keuzehulp ontwikkeld waarmee je snel een eenvoudig ontdekt welke loopbanden het beste bij je passen!

De beste loopband van 2021

Ben je van plan om een loopband te kopen, dan heb je de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Dit is natuurlijk erg fijn, want er is altijd een model dat voldoet aan jouw wensen. Heb je geen specifieke voorkeur of ben je het overzicht kwijtgeraakt tijdens je zoektocht naar de beste loopband? Wij maken het graag makkelijker voor je en hebben onderzocht welke loopbanden beschikken over alle belangrijke functionaliteiten én de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. Op basis hiervan hebben we een top 3 met de beste loopbanden samengesteld. Kies je voor één van deze loopbanden, dan ben je verzekerd van een goede koop.

Voordat je een loopband koopt

Wanneer je voor het eerst een loopband koopt ben je waarschijnlijk nog niet bekend met alle functionaliteiten en eigenschappen waar een loopband over kan beschikken. Wil je een weloverwogen keuze maken, dan is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van al deze verschillende mogelijkheden. De ene loopband is de andere niet, en welke je het beste kunt kiezen is afhankelijk van je wensen en doelen. Om je te helpen bij het maken van een keuze hebben we de belangrijkste tips voor het kopen van een loopband voor je op een rijtje gezet. Met onze stappenplan weet je precies waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat je een loopband koopt waar je écht blij mee bent!

Stap 1 – motorvermogen

De motor is ongetwijfeld het meest belangrijke onderdeel van de loopband: de motor drijft de loopband aan waardoor deze in beweging komt. Het vermogen van een loopband wordt aangegeven in PK (paardenkracht). Des te meer pk, des te hoger de pieksnelheid (de hoogst haalbare snelheid). Maar meer pk zorgt er ook voor dat de loopband beter functioneert op lagere snelheid en een langere levensduur heeft. Hierbij moet je kijken naar het continu vermogen (het vermogen van de loopband als deze aanstaat). Het is namelijk belangrijk dat een motor het gewicht van de gebruiker kan ‘tegenhouden’, vooral bij lage snelheden. Ook handig om te weten: een motor met méér vermogen maakt mínder geluid.

Stap 2 – maximaal lichaamsgewicht

Elke loopband heeft een maximaal gewicht waarmee je deze kunt belasten, dit wordt uitgedrukt in lichaamsgewicht. Koop je een loopband voor thuis waar je alleen zelf gebruik van gaat maken, dan kun je je eigen gewicht aanhouden als maximum. Gaan er ook andere mensen gebruikmaken van het apparaat dan moet je hier bij de aanschaf rekening mee houden. Soms kun je een goede schatting maken van het maximale lichaamsgewicht dat noodzakelijk is, bijvoorbeeld als de loopband naast jouzelf door familieleden gebruikt zal worden. Weet je van tevoren niet precies wie de loopband gaat gebruiken, dan is dit minder simpel. Zoek je een fitness loopband voor algemeen gebruik, bijvoorbeeld voor in een sportschool, dan is het aan te raden om te kiezen voor een model met een hoog maximaal lichaamsgewicht. Hiermee voorkom je dat iemand de loopband niet kan gebruiken.

Stap 3 – constructie en dempingssysteem

Het maximaal lichaamsgewicht waarmee de loopband belast kan worden hangt nauw samen met de constructie van de loopband. Een sterke constructie met veel metaal is stabieler en kan zwaarder belast worden. De zwaarte en degelijkheid van de constructie verschilt dus per loopband, over het algemeen zie je dit ook terug in de prijs. Daarnaast zijn er nog twee dingen met betrekking tot de constructie waar je rekening mee moet houden bij het maken van een keuze. Een loopband voor thuis is in de meeste gevallen opklapbaar, maar dit is niet altijd zo. Is dit voor jou een vereiste, dan is het aan te raden om dit te checken voordat je de loopband koopt. Verder zit er bij vrijwel alle loopbanden een dempingssysteem in de constructie verwerkt, dit voorkomt dat je gewrichten te harde klappen te verduren krijgen. Houd er wel rekening mee dat er een groot verschil kan zitten tussen verschillende dempingssystemen. Net als de stevigheid van de constructie hangt ook de kwaliteit van het dempingssysteem nauw samen met de prijs van de loopband.

Stap 4 – afmeting van het loopoppervlak

De afmeting van het loopoppervlak kan behoorlijk variëren, het is dan ook aan te raden om hier altijd goed naar te kijken voordat je een loopband aanschaft. Als je de loopband niet heel intensief gaat gebruiken, bijvoorbeeld alleen om te wandelen, is dit heel belangrijk. Zoek je een loopband voor intensief gebruik, dan is de afmeting van het loopoppervlak zeer belangrijk. Niet alleen de breedte, maar ook de lengte is iets waar je op moet letten. Vooral als je lange benen hebt en grote stappen zet is het belangrijk dat het loopoppervlak van de hardloopband lang genoeg is. Ga je de loopband intensief gebruiken, bijvoorbeeld om te rennen op hoge snelheid of om langere tijd achter elkaar te joggen, dan is het aan te raden om ook naar de breedte van het oppervlak te kijken. Een goede loopband een breed loopoppervlak is veiliger, loopt prettiger en neemt het risico dat je misstapt en valt weg.

Stap 5 – snelheid en hellingshoek

Elke loopband heeft een maximale snelheid, net als de andere kenmerken hangt ook dit samen met de prijs van de loopband. Besluit je om een goedkope loopband te kopen, houd er dan rekening mee dat de maximale snelheid beperkt zal zijn. Om te (snel)wandelen en joggen is dit prima. Maar zoek je een hardloopband om op hoge snelheid te rennen of zelfs sprinten, dan kun je beter voor een duurder model kiezen. Een ander kenmerk om rekening mee te houden bij het kiezen van een loopband, is de mogelijkheid om de hellingshoek in te stellen. Met de hellingshoek kun je een training zwaarder maken en andere spieren trainen. Maar, let op: niet elke loopband beschikt over deze functionaliteit. Daarnaast kan de functionaliteit ook nog behoorlijk verschillen per model. Bij de ene loopband kan een grotere hellingshoek ingesteld worden dan bij de ander. Verder zijn er modellen waarbij je de hellingshoek elektrisch instelt, maar ook modellen waarbij je dit handmatig doet.

Stap 6 – opklapbare loopbanden & transportwieltjes

Wanneer je weinig ruimte beschikbaar hebt, kan een opklapbare loopband met transportwieltjes een uitkomst zijn. Deze loopband kan je na gebruik opklappen en opbergen op een plaats waar deze zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Dit wordt helemaal makkelijk als er ook nog transportwieltjes onder de loopband zitten.

Tegenwoordig zijn veel loopbanden standaard opklapbaar, maar controleer het wel altijd als je deze eigenschap belangrijk vindt! Sommige van deze opklapbare loopbanden zijn ook nog uitgerust met een soft drop systeem. Dit betekent dat als je het loopvlak naar beneden laat ‘vallen’, deze automatisch langzaam en veilig naar beneden zakt.

Stap 7 – extra functionaliteiten

Na de eerste vier stappen ben je al een heel eind in je zoektocht naar de beste loopband. Je bent nu op de hoogte van alle basisfunctionaliteiten waar een loopband over beschikt, welke keuzes je hierin hebt en in hoeverre dit samenhangt met de prijs van de loopband. Nu is het tijd om te kijken naar de extra functionaliteiten. Denk hierbij aan dingen als een hartslagmeter, vooraf ingestelde programma’s en trainingen waar je uit kunt kiezen en de mogelijkheid om je loopband te koppelen aan je smartphone. Het zijn functionaliteiten die niet direct noodzakelijk zijn, maar zeker wel toegevoegde waarde kunnen hebben. Ook dit zie je natuurlijk terug in de prijs van de loopband. In hoeverre je dit ervoor over hebt is heel persoonlijk. Indien je geen specifieke voorkeur hebt voor bepaalde functionaliteiten, dan kun je je beter richten op de basisfuncties en vanuit hier zoeken naar de loopband die het beste bij jou past. Heb je wel een specifieke voorkeur, dan kun je hier het beste vanaf het begin van je zoektocht rekening mee houden.

Stap 8 – onderhoud

Vrijwel alles wat je koopt vergt enige vorm van onderhoud. Zo ook loopbanden. Wanneer je voor een goedkope loopband gaat, is de kans groot dat het loopoppervlak wat dunner en slijtgevoeliger is dan dat van een duurdere loopband. Daarom raden wij ook aan om iedere 40 gebruiksuren de onderkant van het loopoppervlak te controleren. Voelt deze (te) droog aan? Smeer het loopoppervlak dan in met een geschikte siliconenspray. Dit kost je weinig tijd, maar verlengt wel de levensduur van je loopband. Bij duurdere loopbanden zal slijtage en uitdroging minder vaak/snel voorkomen.

Ons assortiment loopbanden

Loopband voor thuis kopen

Een loopband voor thuis kun je kopen voor verschillende doeleinden. Misschien wil je aan je conditie werken, afvallen, fit blijven tijdens de wintermaanden of ben je aan het herstellen van een blessure. Waarvoor en hoeveel je de loopband gaat gebruiken is vaak bepalend voor het bedrag dat je eraan uit wilt geven. Zoek je een loopband voor tijdelijk of af en toe, dan wil je waarschijnlijk niet teveel uitgeven en besluit je om een goedkope loopband te kopen. Grote kans dat je dan uitkomt bij een model zonder motor. Heb je wat meer te besteden, dan kun je kiezen voor een elektrische loopband. 

Wat kost een loopband?

De prijzen van loopbanden variëren enorm. Zo heb je bijvoorbeeld al een goedkope loopband vanaf €200,-.  Wil je een loopband van goede kwaliteit en met veel opties? Dan kan de prijs van een loopband oplopen tot wel meer dan €3.000,-. Als je intensief gebruik wil gaan maken van je loopband is het wel aan te raden om voor een wat duurdere variant te kiezen. Deze hebben vaak een betere motor en een breder loopoppervlak. Tevens zijn deze ook zwaarder en hierdoor stabieler. In principe heb je vanaf €500,- al een goede degelijke loopband om thuis te gebruiken. 

Goedkope loopband kopen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een goedkope loopband te kopen in plaats van een duurder model. Het kan zijn dat je niet zoveel te besteden hebt, dat je eerst wil kijken of een loopband wel iets voor jou is of dat je van tevoren al weet dat je de loopband niet veel zal gebruiken. Gelukkig zijn er loopbanden in iedere prijsklasse, dus ook wanneer je een beperkt budget hebt kun je een loopband kopen. Het nadeel van een goedkope loopband – en dan bedoel we de modellen in de allerlaagste prijsklasse – is dat deze meestal geen motor hebben. Afhankelijk van je wensen hoeft dit geen probleem te zijn. Houd er wel rekening mee dat je bij een loopband zonder motor geen snelheid en programma’s in kunt stellen en dat deze vaak beperkte mogelijkheden hebben voor het instellen van een hellingshoek. Daarnaast zijn loopbanden zonder motor niet geschikt voor hogere snelheden (sprinten).

Elektrische loopband kopen

Heb je iets meer te besteden en zoek je een loopband die naast lopen ook andere mogelijkheden biedt? In dat geval raden wij aan om een elektrische loopband te kopen. Met elektrische loopband bedoelen we een loopband die is voorzien van een motor. Dit betekent overigens niet direct dat je de hoofdprijs betaalt, elektrische loopbanden zijn er in verschillende prijsklassen. Naast het feit dat een elektrische loopband meer mogelijkheden en functionaliteiten heeft, zijn deze over het algemeen ook een stuk prettiger in gebruik. Met een elektrische loopband heb je echt het gevoel dat je aan het lopen of hardlopen bent, bij een loopband zonder motor kan het meer voelen als een soort klimmen. Waar de band van een elektrische loopband vanzelf loopt moet je deze bij een exemplaar zonder motor zelf ‘aanduwen’ met je voeten. Dit geeft een hele andere beleving dan gewoon (hard)lopen.

Informatie en tips

We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij het kopen van een loopband. Zo weet je zeker dat je een loopband koopt die bij je past en voldoet aan al je wensen! Ook delen we tips voor het onderhoud van een loopband, trainingstips en informatie met betrekking tot de installatie en het plaatsen van een loopband. Alles wat je moet weten over de aanschaf en het gebruik van een loopband vind je hier.

Gymost Freelander

Loopband zonder motor

Ga je een loopband kopen, maar weet je nog niet voor welk soort je wilt gaan? Eén van de opties is een loopband zonder motor, ook wel mechanische loopband genoemd. Zoals de omschrijving al doet vermoeden wordt deze loopband geleverd zonder motor – deze heeft dus geen stekker en maakt geen gebruik van stroom. De meningen over dit soort loopbanden zijn nogal verdeeld. De een vindt het een prima apparaat om thuis aan de nodige lichaamsbeweging te komen, de ander gaat liever voor een ander soort loopband. Net als bij andere soorten loopbanden zijn er ook voor- en nadelen van een loopband zonder motor. Afhankelijk van je voorkeuren en wensen kan het een prima keuze zijn, of juist een hele slechte keuze. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we alle informatie over mechanische loopbanden voor je verzameld!

Nautilus T628

Inklapbare loopband

Als je een loopband voor thuis zoekt, dan is de kans vrij groot dat je uitkomt bij een inklapbare loopband. Met name wanneer je weinig ruimte hebt, is een inklapbare loopband de beste keuze. In tegenstelling tot een vaste loopband neemt een inklapbare loopband bijna geen ruimte in beslag wanneer deze niet wordt gebruikt. Vaak zitten er ook nog wieltjes onder de inklapbare loopband waardoor je deze eenvoudig kunt opbergen op een plek waar de loopband niet in de weg staat. Houd er wel rekening mee dat dit vooral handig is als je de loopband niet elke dag gaat gebruiken. Ben je heel erg fanatiek en verwacht je de loopband dagelijks te gaan gebruiken? In dat geval is de kans groot dat je de loopband niet vaak zal inklappen, omdat je deze de volgende dag toch weer gaat gebruiken. Misschien is het dan beter om voor een ander soort loopband te kiezen. Twijfel je nog welk model het beste bij je past? Wij helpen je graag bij het maken van een keuze!

Loopband Senz Sports M500

Goedkope loopband

Wie denkt dat een loopband altijd een dure aankoop is, die heeft het mis. Net als bij andere fitnessapparatuur, huishoudelijke apparaten en elektronica heb je ook bij loopbanden de keuze uit verschillende merken, soorten en modellen. De loopbanden zijn ingedeeld in verschillende prijsklassen, waardoor er voor (bijna) ieder budget wel een passend model te vinden is. Wil je echt zo min mogelijk uitgeven, dan kom je uit bij een loopband zonder motor. De band loopt hier niet vanzelf, deze moet je in beweging brengen door te ‘duwen’ met je voeten. Wij leggen je graag uit wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Verschillende soorten loopbanden

Er zijn verschillende soorten loopbanden waar je uit kunt kiezen. Het aanbod varieert van goedkope tot professionele loopband en van mechanische loopband tot een elektrische loopband die je kunt inklappen. Welk soort loopband je het beste kunt kiezen is allereerst afhankelijk van je wensen en behoeften. Hoe vaak en voor wat voor soort trainingen wil je de loopband gebruiken? Daarna is je budget een belangrijke factor om een definitieve keuze te maken. Weet je nog niet welke loopband je het beste kunt kopen? Om de keuze makkelijker te maken hebben we alle nodige informatie over de verschillende soorten loopbanden voor je verzameld.

Loopband kopen

Ben je van plan om een loopband te kopen? Dan heb je de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Voordat je een weloverwogen keuze kunt maken zijn er een aantal vragen die je voor jezelf dient te beantwoorden. Ga na hoe vaak en hoe intensief je de loopband gaat gebruiken, welke functionaliteiten je belangrijk vindt en wat je budget is. Weet je nog niet precies wat je wensen zijn? Geen zorgen, met onze informatie krijg je hier snel en eenvoudig inzicht in!

Loopband keuzehulp

Snel en eenvoudig inzicht krijgen in de loopband die het beste bij jou past? Doe de loopband keuzehulp! Aan de hand van een aantal korte vragen analyseren we wat jouw wensen en behoeften zijn. Op basis van deze gegevens kunnen we bepalen welk soort loopband goed bij jou zou passen. Vervolgens kun je direct een selectie loopbanden bekijken die hierop aansluiten. Welke je vervolgens kiest is grotendeels afhankelijk van je budget en eventuele voorkeuren voor specifieke details.

De beste loopbanden van 2021

Weet je nog niet precies welke functionaliteiten je belangrijk vindt? Of heb je geen specifieke voorkeur of wensen? Bekijk ons assortiment loopbanden en ontdek welke loopband het beste bij jouw wensen past!